Deodorant

Hvorfor du IKKE bør bruke tradisjonelle deodoranter/antiperspiranter

Det er ikke sikkert du har tenkt over det, men hver gang du smører en vanlig antiperspirant eller tradisjonell roll-on i armhulen, setter du i gang en lokal, kjemisk krig. De kjemiske stoffene i deodoranten sørger for å maskere eller stoppe bakterieveksten som forårsaker svettelukt. For å forhindre at deodoranten harskner, er den også tilsatt kjemiske konserveringsmidler.

Problemet med en del av disse innholdsstoffene er at de kan være til skade for helse og miljø. Tungmetallet aluminium, som i 70 år har vært brukt som svettehemmer i deodoranter, blir koblet til økt Alzheimer-risiko og kreft. Også visse parabener er satt på svartelisten av myndighetene.


Lyst å prøve et NATURLIG alternativ innen deodorant?

Naturlige veganske produkter blir mer populært for hver dag som går. Vi blir mer bevisst over hva vi faktisk påfører huden vår. Deodorant er noe alle bruker - hver eneste dag. Så hvorfor ikke bruke en deodorant som er naturlig?

Den aktive ingrediensen i naturlige deodoranter er som oftest baking soda (natron på norsk) Det er en naturlig ingrediens som virker syrenøytraliserende, tiltrekker seg fuktighet og virker bakteriedrepende på bakteriene som skaper svettelukt.

Hvis du ønsker å gå over til en naturlig deodorant må du gi det noen uker og ha litt tålmodighet. Grunnen er at dine armhuler er vant til å få svettehemmede ingredienser (aluminium) påført hver dag, og det vil derfor ta litt tid før armhulene finner tilbake til sitt "gamle jeg". Overgangsperioden kan resultere i litt mer svette og lukt en kort periode men dette går over! Du må bare være tålmodig og gi kroppen (armhulene) mulighet til å stabilisere seg.


Linker

Klikk.no - Ja sunne deodoranter fungerer

Forbrukerrådets test av 40 ulike deodoranter viser at sju av ti «svettedrepere» inneholder problematiske kjemikalier som kan være hormonforstyrrende og allergifremkallende

Tre av fire deodoranter inneholder stoffer som kan være skadelige for helsa eller miljøet, viser ny test. Bekymringsfullt, mener Grønn Hverdag