Dermaroller

En dermaroller, også kalt skinroller er nok den mest kjente metoden for å utføre microneedling som hjemmebehandling. En dermaroller er en plastrulle som stempler små hull i huden ved å rulle den over hudområdet du ønsker å behandle. De tynne nålene lager små mikrokanaler som danner en kontrollert skade i hudvevet. Huden tvinges til å reparere seg selv, noe som gir gradvis fornyelse av huden, bedre opptak av serum, økt blodsirkulasjon og en vakker glød.

Hva gjør en dermaroller?

En dermaroller stempler små hull i huden. De tynne kirurgiske nålene penetrerer ned i huden, og lager små mikrokanaler som danner en kontrollert skade i hudvevet. Huden tvinges til å reparere seg selv, frigjøre veksthormoner, samt stimulerer produksjon av bindevevsproteinene kollagen og elastin. 

Hva kan jeg forvente med jevnlig bruk av dermaroller?

Ved jevnlig bruk kan du forvente forbedret hudstruktur, fastere hud, mindre synlige porer, jevnere hudtone og mer glød. Store porer og arr etter akne/vannkopper blir mindre synlig ved bruk av riktig nålelengde. Kliniske studier viser at dermarolling forbedrer hudens opptak av serum og kremer med 1000 X. 

Hvor ofte kan jeg bruke dermaroller?

Man bør la det gå 14 dager imellom hver behandling. En kur på 6 behandlinger i løpet av 3 måneder er å anbefale. Ta deretter pause 1 måned før du tar ny behandling/kur.

Dermaroller kan benyttes ved følgene indikasjoner:

  • Ujevn hudtone (pigmentering)
  • Oppstramming av hudvev
  • Tørr, livløs og gusten hud
  • Små linjer og fine rynker
  • Store porer og ujevn hudstruktur
  • Arr etter akne, vannkopper, kirurgi mm.

Hvor lenge varer en DRS dermaroller?

DRS dermarollere har nåler av god kvalitet og vil derfor vare ca 6 mnd med normal bruk. Du merker at nålene er sløve ved at du kjenner at dermarolleren ikke glider like lett over huden, og du merker små napp. Da er det på tide og bytte den ut til en ny.

Hvordan renser man en demaroller etter bruk?

Etter bruk bør man først skylle micronålene i varmt vann slik at rester av serum og hudceller løsner. Deretter bør den ligge i et glass med 95% alkolhol i noen minutter. Lufttørkes og puttes inn i beholderen som følger med. Antibac 95% utstyrsdesinfeksjon er et godt alternativ ved rens.

HUSK at en dermaroller er KUN for personlig bruk av hygieniske årsaker!